Com si d’una batalla del s.XVIII es tractés, 30 dibuixants s’embarcaran sota el comandament de Mikel Arizmendi, patró del veler més antic de la flota espanyola: Rafael Verdera. Junts, i acompanyats de La Balear, recorreran la badia de Palma cercant el millor “cadàver exquisit” de la historieta Bob, de Gabi Beltrán.

Qui no recorda aquella magnífica pel·lícula sobre coratge i el belicisme? Compassió i treball en equip són alguns dels valors que es destaquen en la filmació. Tots els seguidors del Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca ja van tenint clar que una de les aficions és treure el còmic de les pàgines i dels estudis dels autors per fer-ho més proper i promulgar el seu know how, tant sigui mitjançant masterclass, concerts dibuixats, espectacles de circ… Enguany se superen i es converteixen en mariners carregats de llapis i paper per explicar la seva part de la història.

Una fi comuna i el bon treball en equip és el que tenen present els autors del Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca, ja que una vegada més dibuixaran La Costa de la illa. Durant l’estiu la van recórrer en solitari per realitzar les pàgines del darrer llibre editat perEdicions General Clúster. El divendres, el motiu és un altre, recaptar fons per a la Creu Roja i els refugiats ja que amb totes les il·lustracions que realitzaran s’editarà un fanzín que es vendrà durant la festa solidària del dissabte en Ses Voltes.

Els autors que hi participen són: Pierre Alary, David B, Kaz, Rubén Pellejero, Juan Díaz Canales, Teresa Valero, Tomeu Seguí, Rafel Vaquer, Pere Joan, Tatúm, Marta Masana, Tomeu Pinya, Flavia Gargiulo, Gonzalo Aeneas, Marcos Raya, Marga Vinyes, Saeta, PepMi, Linhart, Álex Fito, Francesc Grimalt, Sebastià Cabot, Enriqueta llorca, Nívola Uya, Canizales, Jaume Balaguer, Javier Crux, Joana van Dasselaar y Timothy Llompart.

Laura Duran, Gestión 8
I
l·lustració Feliu Renom