Ja hem comentat altres vegades que l’objectiu del Clúster del Còmic i Nous Mèdia no és fer un gran festival del còmic sino fer un festival que despunti per la seva originalitat i qualitat de les activitats que hi tenen lloc.

En aquesta edició la mar és el fil conductor de les activitats del CòmicNostrum. Les exposicions, masterclasses, els convidats, les activitats paral·leles… tot s’ha vehiculat al voltant de la mar.

I no hem pogut (ni hem volgut) obviar que la mar que ens envolta i ens fa ser com som és ara mateix un lloc de separació i patiment. Per concienciar, visibilitzar i, sobretot, aportar ajuda als refugiats, hem organitzat una jornada solidària amb moltes i diverses activitats amb la finalitat de recaptar doblers que destinarem a la Creu Roja, entitat que gestiona els recursos dels (pocs) refugiats que han arribat a Mallorca i (esperem) els que falten per arribar.

Així el proper dissabte 22 d’octubre al Parc de la Mar  tendrem tot un horabaixa d’activitats que es faran a favor d’aquesta causa. Nosaltres, en realitat, sols sabem dibuixar, i hem demanat ajuda a companys i amics per montar una celebració que no deixi de ser un acte reinvidicatiu i solidari. Amb la seva ajuda hem completat un horabaixa ben entretingut.

Amb la teva participació podrem ajudar a més persones. T’animes? Segur que hi ha alguna cosa que t’interessi. I, si no, vine a badar! =D

Aquí tens l’horari aproximat de les activitats.

17 a 22h. A L’ABORDATGE.Festa Solidària del CÒMIC:
Fira d’obra gràfica. Outlet del Cluster, parada tatoos solidaris, caricatures solidàires, venda solidària d’obres dels USK dibuixades al matí, venda del fanzine Bob, realitzat pels dibuixants del Clúster i convidats; Gotham, revista Deriva i el fanzine “pequeños cadáveres envueltos en plástico”; Autsaider Cómics; Rata Corner; Todo todo, Spaint; Dolmen, Ihrlie Serra,  Joana Van Dasselaar, Marta Masana, Timothy Llompart i Gonzalo Aeneas, Pato Conde, Motxuel, Juanfran Mota, Ironna von Desk, KontraBando, María Cuadrado, Felio Brenes, Casa inundada, Voston Edizions, Nívola Uyá.

Food trucks: Manduka i Anita Cakes
Exposicions.
Sesions de firmes i dedicatòries dels autors convidats:
– 18:00-19:30h. Pierre Alary i Kaz (només firmaràn dissabte)
– 18:30-19:30h. Juan Díaz Canales, David B, Rubén Pellejero i Teresa Valero

17h. TALLER FAMILIAR DE CÒMIC amb Muntaner. Inscripcions gratuites.

18:45 a 19:45h. SWING amb MONKEY DOO

19:15h. DUEL DE DIBUIXANTS: dibuixant davant dibuixant, tots sols amb el seu talent i els seus pinzells. Tu decidiràs qui guanya!

19:45h. LECTURA DRAMATITZADA: Corto Maltés. El último disparo, una de les millors aventures de El Corto Maltés (de l’àlbum Les Etiòpiques, cobrarà una nova dimensió en les veus de Frederic Bibiloni i Pedro Orell i l’arpa de José Ignacio Pascual dirigits per Pere Pau Sancho.

21h. LE CARROMATO: Concert dibuixat. Le Carromato damunt l’escenari i darrera una pantalla amb els dibuixos que es faran mentre ells van tocant… T’imagines el què és? Idò vine perquè segur que serà millor!

Com ja hem dit, la recaptació de la festa es destinarà als refugiats atesos per la Creu Roja a la nostra illa. No pots faltar!