[fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-2016cc” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

RUBÉN PELLEJERO

Rubén Pellejero (Badalona, 1952) comença a publicar les seves pròpies historietes en els anys 80, entre elles que destacarà la col·lecció d’àlbums de les aventures de Dieter Lumpen, amb guions de Jorge Zentner.
En els anys 90 el seu estil evoluciona, i la seva elegància natural en el dibuix adquireix un traç rotund i un color espectacular en àlbums com El silenci de Malka i Tabú. A partir d’aquí, les seves col·laboracions per al mercat francès són constants, destacant àlbums com El Vals del Gulag i Llop de pluja, amb guions de Lapiere i Dufaux.
L’any 2014 rep l’encàrrec de recuperar les mítiques aventures de Corto Maltés, la gran obra d’Hugo Pratt. Amb guió de Juan Díaz Canales va presentar a l’any següent Corto Maltés. Sota el sol de mitjanit, un dels àlbums més esperats de la història.

JUAN DÍAZ CANALES

A 18 anys va començar la seva carrera professional en el món del dibuix animat i enguany, a 44, ha publicat la primera novel·la gràfica com a autor complet Como viaja el agua. En aquest interval de temps, Juan Díaz Canales s’ha convertit en un gran narrador d’històries, de bones històries.
Va aprendre els secrets de la narració visual fent guions il·lustrats i com a guionista ha tocat diversos gèneres narratius, sempre amb càrrega social: cinema negre amb Blacksad al costat de Juanjo Guarnido —Premi Eisner 2011 i 2015 i Premi Nacional de Còmic 2014—; la comèdia amb Els Patricis al costat de Gabor; el drama ideològic aventurer, amb Fraternity al costat de J. L. Munuera i Sedyas; l’aventura genuïna de Corto Maltés, Sota el sol de mitjanit amb Rubén Pellejero, i ara, la novel·la negra i social.

KAZ

Kaz (Hoboken, Nova Jersey, 1959) és un autor de referència del còmic underground novaiorquès dels anys noranta i un dels més influents de la seva generació. Format amb Art Spiegelman a l’School of Visual Arts de Nova York, col·labora en capçaleres mítiques com RAW o Weirdo. Des de fa vint anys publica setmanalment a la premsa alternativa nord-americana (L.A. Weekly, New York Reader, Seattle Stranger…) una tira d’humor embogit titulada Submón, que ha estat recopilada en tres volums per l’editorial mallorquina Autsaider Còmics.
A l’entrada de l’any 2000 rep una trucada dels creadors de Bob Esponja, els quals es declaren admiradors dels seus còmics i el conviden a incorporar-se a l’equip de guionistes de la sèrie, on treballa actualment.

DAVID B

David B. (Nimes, 1959) comença la seva carrera en els anys vuitanta. El 1990, amb altres historietistes, funda l’editorial independent L’Association, un punt de ruptura en la indústria francesa del còmic i indiscutible influència en el desenvolupament de la novel·la gràfica.
Des de 1996 a 2003 publica els sis àlbums de L’Ascensió del Gran Mal, sèrie autobiogràfica on narra l’impacte en la seva família de l’epilèpsia del seu germà. Aquesta obra cabdal del recent còmic francobelga li suposa la consagració internacional i diversos premis.
Els cercadors de tresors, Els successos de la nit i Pels camins foscos són les seves últimes obres com a autor complet. També ha col·laborat com a dibuixant o guionista al costat de Tanquerelle, Joann Sfar o Christophe Blain.

PIERRE ALARY

Pierre Alary (París, 1970) va estudiar animació i va treballar durant deu anys en els estudis de Montreuil de la Disney en pel·lícules com Tarzan o El geperut de Notre Dame. Al costat de Didier Crisse va treballar amb el pseudònim Stanley en l’únic àlbum de la sèrie Griffin Dark. Ja amb el seu nom, juntament amb diversos guionistes, va presentar la sèrie Les Échardeurs des Ténèbres, però no seria fins a Belladonna, amb Ange, i Simbad, amb guions d’Arleston i Alwett, que el seu nom començaria a ser popular.
Actualment es dedica a la sèrie Silas Corey, amb guions de Fabien Nury. També ha dibuixat, obres col·lectives a part, un número d’Spiderman i ha adaptat Moby Dick amb guió de Jouvray.

TERESA VALERO

Per fer feina en el món de l’animació és imprescindible una qualitat: la humilitat. O, almenys, aparençar-la molt bé durant la jornada laboral. És aquest tipus d’humilitat la que afavoreix el treball en equip, la que equilibra autoestima, crítica, respecte i aprenentatge. Tots se saben peça fonamental però no imprescindible perquè el més important és, sempre, la història i els personatges.
En aquest àmbit ha crescut professionalment Teresa Valero i em consta que la seva humilitat és genuïna. Storyboarder, docent, mare, guionista de còmic: Brujeando (Norma) amb Juanjo Guarnido i Curiosity Shop (Dibbuks) al costat de Montse Martín, i ara dibuixant del còmic humorístic We are family (Delcourt), amb guió de Marie Pavlenko. Tot això amb l’objectiu sempre clar que el primordial és explicar una bona història.